Lagerhylla med stil

Lagerutrymmen är inte vad de en gång var; sjabbiga, smutsiga och fulla med damm. Nu ska det vara lättstädat, tillgängligt och helst stilfullt till råga på allt. Gör-det-själv varianten har blivit mer och mer populärt. Nu låter man helt enkelt kunden själv hämta sin vara på lagret, för att sedan även själva få köra sina artiklar direkt till kassan.

Hemmet ska helst ha allt från garage, verkstad, vind, till en väl inredd källare. Vilken möbel blir då inte nyckel till det hela om inte den gamla hederliga lagerhyllan. En gång i tiden hamrades de ihop med spill virke och udda spikar. En lagerhylla skulle bara fylla sin funktion och inget annat. Inte ens färg slösades på dessa skrangliga undangömda stackare. Idag kan de både vara olackade eller målade i fina färger.

Framtidens lagerhyllor

En modern lagerhylla ska vara lätt-tillgänglig, lätt att göra ren och vara snygg och prydlig. Helst, på något magiskt vis, ska den vara så osynlig som möjlig. Vanligast är dock fortfarande den enkla öppna varianten gjord i stål eller hård plast. Hyllskivor kan ibland vara av plywood, men mer ofta är de i samma material som själva ställningen. En viktig egenskap för dessa hyllor, jämfört med andra, är deras behov av att vara extra stabila.

De ska klara av en högre tyngd än andra typer av hyllor. Det ska även vara möjligt att lätt köpa till extra delar för att bygga ut en hylla till, för en potentiellt fylld vägg. Lagerhyllor idag är av så god kvalitet att många unga väljer att inreda med dem även inomhus, då de helt klart fyller låg-budget-kraven.